Takaisin

ABET-korkeapainelaminaatit

Pohjois-Italiassa, Bran kaupungissa sijaitseva ABET LAMINATI on yksi maailman johtavista korkeapainelaminaatin valmistajista. Yhtiön mallistot ja tuotteet ovat olleet alan suunnannäyttäjiä vuosikymmenien ajan. ABETin mallisto ja näyttelytoiminta toteutetaan yhteistyössä tunnettujen suunnittelijoiden kanssa, kuten Mario Bellinin, Joe Colombon, Ettore Sottsassin sekä Alessandro Mendinin.

ABET LAMINATI SPA oli 1960-luvulla ensimmäisenä kehittämässä laminaattia dekoratiiviseksi materiaaliksi hyödyntäen kirkkaita värisävyjä. Siihen asti laminaattia oli käytetty lähinnä jäljittelemässä luonnonmateriaaleja, esimerkiksi puuta ja kiveä. Myös umpilaminaattia alettiin käyttää huonekaluissa 60-luvulla.

70-luvulla ABET toi markkinoille silkkipainokuosit ja taivelaminaatin. 80-luvulla vuorossa oli sen sijaan läpikuultava Diafos-laminaatti. 90-luvulla kehitettiin silkkipainotekniikalla toteutettu MEG-ulkotilalaminaatti, jota on käytetty muun muassa Groningenin taidemuseon julkisivuissa.

2000-luvulla ABET on lanseerannut DigiPrintin, jossa digitaalitekniikalla toteutettu koristepinta antaa suunnittelulle rajattomat mahdollisuudet.

Lore on toiminut ABETin tuotteiden maahantuojana yksinoikeudella Suomessa vuodesta 1989 ja Virossa vuodesta 1999 lähtien.

Lisätietoja saat Lorelta tai valmistajan kotisivuilta www.abetlaminati.com