« Takaisin

ABET LAMINATI – Abet huolehtii ympäristöstämme

Abet Laminati on tuotantonsa alusta, 1950-luvulta saakka, sitoutunut toimimaan ympäristöä kunnioittavalla tavalla. Ympäristöystävällisten ja tuotannollisten haasteiden yhdistäminen on jatkuva osa Abetin tuotekehittelyä ja yrityksen filosofiaa.

Yhtenä läpimurtona voidaan pitää Abetin kehittämää ensimmäistä täysin kierrätettävää laminaattia, TEFORia, joka valmistetaan tuotantojätteestä.

Eettinen yrityskulttuuri

Abet Laminati kantaa vastuuta sekä sisäisen ympäristön (esim. työntekijöiden hyvinvoinnin ja terveyden) sekä ulkoisen ympäristön (esim. ilma, vesi) hyvinvoinnista. Nämä ovat yhdessä muodostaneet Abetille kestävän eettisen yrityskulttuurin, joka on keskeinen osa heidän yritysstrategiaansa ja jota valvotaan jatkuvasti sisäisen järjestelmän avulla.

Valmistusprosessi

Abet Laminati huomioi ympäristöä koko valmistusprosessissaan:

– runkopaperin toimittajat täyttävät FSC (Forest Stewardship Council) säädökset puun asianmukaisesta hankinnasta vastuullisesti hoidetuista metsistä.

-vesipohjaiset hartsit ovat olleet käytössä jo kauan ennen kuin säädökset tätä edellyttivät.

-ensimmäinen italialainen valmistaja alallaan, joka asensi katalysoidut polttolaitteet ilman puhdistamiseksi.

-vähentänyt huomattavasti tehtaan aiheuttamia meluhaittoja, vedenkulutusta, tuotantojätettä ja energiankulutusta.

Pakkauksissa käytetään kierrätettäviä materiaaleja, ja tuotteiden kuljetuksissa suositaan mahdollisuuksien mukaan myös muita kuljetusmuotoja, kuin pelkkää maakuljetusta autoilla.

Tällä haluamme kertoa, että Abet Laminati ja heidän tuotteensa kantavat omalta osaltaan vastuuta ympäristöstämme. Lue lisää alla olevasta esitteestä!

Natural Habitat